top of page
  • Writer's pictureCapricode Systems

Kun myrsky ei yllätä

Yli 80 000 suomalaista jäi ilman sähköä Aapeli-myrskyn seurauksena. Pahimmin myrsky koetteli Länsi-, Keski- ja Itä-Suomea. Myrskystä tietysti tiedettiin etukäteen, kiitos meteorologian. Sen vaikutuksia ei kuitenkaan voitu estää, ja parhaimmillaankin valmistautuminen on kaikkien käytettävissä olevien resurssien valmistamista käyttökuntoon ennen myrskyä. Paikoin myrsky oli niin raju, ettei sen aikana voitu aloittaa korjaustöitä turvallisuussyistä. Ahvenanmaalla koettiin valitettava kuolemantapaus, kun raivaustöissä ollut mies menehtyi keskiviikkoiltana 3.1.myrsky aapeli talvimyrsky
Pahimmillaan tuulen nopeus yltyi 33 metriin sekunnissa.

Aapelin kaltainen myrsky on iso ponnistus monille yhteiskunnallisille toimijoille. Myrskyt ja muut suurhäiriötilanteet kuormittavat julkisia ja yksityisiä toimijoita laajalla rintamalla. Asiakkaat saavat ajantasaista tietoa automaattisesti Capricode Systemsin HäiriöInfo-palvelusta, joka kertoo vikaa ilmoittavalle asiakkaalle suoraan hänen alueensa tilanteen.


Järvi-Suomen Energian käyttö- ja valmiuspäällikkö Mika Huttu kommentoi HäiriöInfoa: ”Olemme voineet parantaa tiedonsaantia pitkittyneissä sähkökatkoissa reaaliaikaisen tiedottamisen ja tilannekuvan kautta.”


Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella myrsky aiheutti massiivisen korjausoperaation, jossa ovat osallisina yhtiön omat työntekijät, yhteistyökumppanit, alihankkijat ja julkinen sektori. Korjaajia ja muita työntekijöitä kutsuttiin töihin Capricode Systemsin töihin kutsujärjestelmällä, tuttavallisemmin Tuukolla. Tuukon avulla töihin kutsuminen tapahtuu äärimmäisen vähällä vaivalla ja työnjohdon on helppo seurata kutsunnan edistymistä ja tarvittaessa päivittää kutsua tai käynnistää laajempi kutsu.myrsky aapeli lumi lumimyrsky
Paksu lumipeite vaikeutti korjaustöitä

Korjaustoimintaa koordinoidaan Capricode Systemsin ryhmäpuhelujärjestelmällä, johon asentajat, metsurit ja muut korjaustyöntekijät voivat liittyä omilla älypuhelimillaan ja muilla kentällä käytössä olevilla laitteilla. Ryhmäpuhelulla pidetään yllä tilannekuvaa ja johdetaan korjaustoimia. Jokainen korjaustöihin osallistuva asentaja ja metsuri on jatkuvassa puheyhteydessä johdon kanssa.

"Työturvallisuus on parantunut ja olemme säästäneet järjestelmän avulla satoja tuhansia euroja", toteaa Järvi-Suomen Energian Mika Huttu.


Sähköverkkoyhtiöiden osalta myrskyjen aiheuttamat tuhot ovat toki ikäviä, mutta niitä varten on varauduttu ja tilanteisiin on olemassa erinomaiset järjestelmät ja osaavat resurssit. Koko yhteiskunnan suhteen monialainen ja moniammatillinen yhteistyö on haastavampaa: yhteistä kokonaiskuvaa tilanteesta ei ole missään olemassa olevassa järjestelmässä. Tähän olemme rakentamassa muutosta yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa:

Mikäli aihe herätti kiinnostusta tai organisaationne kaipaa parempia palveluita viestintään:tai suoraan


Jonny Kaarlenkaski, toimitusjohtaja

0400 582 477


Recent Posts

See All

Capricode Systems siirtyy osaksi LeadDesk-konsernia

Arvoisa asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme, Capricode Systems Oy siirtyy osaksi LeadDesk Oyj:tä 01.10.2020 alkaen. Kaikki Capricode Systemsin tarjoamat viestintäratkaisut sekä asiakaspalvelu jatkuvat

Comments


bottom of page