top of page
  • Writer's pictureCapricode Systems

Sosiaali- ja terveysala kääntää katseensa digiin

Updated: Nov 21, 2018

DigiSote2018-tapahtuma oli täynnä mielenkiintoisia puheenvuoroja ja yrityksiä. Kaikesta paistoi läpi kaksi selkeää kehityslinjaa:


1) Resurssipulan takia jokaisessa toimipaikassa toimintaa on kyettävä tehostamaan

2) Tehostaminen täytyy tapahtua prosesseja tehostamalla ja digitalisoimalla


Meidän vastaus- ja chat-palvelumme, HUS:n Apotti-järjestelmä ja Siun Soten digitaalinen sanelujärjestelmä ovat esimerkkejä prosessien tehostamisen eri vaihtoehdoista. Tärkeintä näissä kaikissa on vähentää manuaalisen ja hallinnollisen työn osuutta, ja kasvattaa asiakkaan kohtaamiseen ja potilaiden hoitamiseen käytettävää aikaa.


Väestörakenteen muutos, sotealueuudistus ja resurssien tiukentaminen vaativat kaikki toiminnan tehostamista ja tuo tehostaminen on saatava irti digitaalisista työkaluista. Henkilökuntaresurssi on monin paikoin jo viritetty äärimmilleen, ja vain työkalujen ja menetelmien parantamisella voidaan saavuttaa huomattavaa tuottavuuden kehittymistä.


Erityisesti sosiaali- ja terveysalan ensimmäinen kontakti asiakkaaseen digitalisoituu voimakkaasti. Erilaisia mahdollisuuksia ja viestintäkanavia oikeanlaisen palvelupolun tuottamiseksi on olemassa, ja tässä kehityksessä me olemme vahvasti mukana.


Asiantuntijat myös muualta Skandinaviasta kertoivat esimerkkitapauksista, joissa digitaalinen ensikohtaaminen on avain menestyksekkääseen palveluntuotantoon.

Alan trendi on myös, että palvelut tulisi kyetä ottamaan nopeasti käyttöön. Tämä asettaa merkittäviä haasteita isoja palvelu- tai järjestelmäkokonaisuuksia toimittaville yrityksille. Erilainen yritysten välinen yhteistyö, rajapinta-osaaminen ja integraatiomahdollisuudet ovat tulevaisuuden haastavia, mutta vaadittavia taitoja menestykseen.


Me suhtaudumme näihin haasteisiin positiivisesti: pitkä kokemus kumppanien kanssa toimisesta ja suurten järjestelmäkokonaisuuksien toimittamisesta erityisesti terveysalalle antaa meille mahdollisuuden olla rakentamassa parempaa digitaalista terveydenhuoltoa.Recent Posts

See All

Capricode Systems siirtyy osaksi LeadDesk-konsernia

Arvoisa asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme, Capricode Systems Oy siirtyy osaksi LeadDesk Oyj:tä 01.10.2020 alkaen. Kaikki Capricode Systemsin tarjoamat viestintäratkaisut sekä asiakaspalvelu jatkuvat

bottom of page